Over mij

Hoi! Ik ben Els Maes, mama van 2 kleine kinderen en erkend diëtiste gespecialiseerd in voeding voor kinderen.

Meer dan 10 jaar geleden studeerde ik af als diëtiste. Geboeid door deze opleiding besloot ik nog verder te gaan studeren en behaalde ik een Master in de gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Ik werkte vervolgens een tijdje als diëtiste, maar ging daarna een andere uitdaging aan.

Tijdens mijn eerste zwangerschap begon ik uiteraard na te denken over de voeding van ons kindje. Na een stevige duik in de huidige literatuur kwam ik erachter dat er verschillende manieren zijn om je kinderen te laten opgroeien tot iemand met een gezonde relatie met voeding. Ik werkte een strategie uit voor ons gezin waarbij de focus niet enkel lag op de voeding van mijn dochtertje, maar ook op die van ons als ouders. Me goed voelen in m’n vel en tonen aan mijn dochters dat gezond zijn op verschillende manieren kan, vind ik dan ook erg belangrijk.

Voeding voor (kleine) kinderen boeide me zo dat ik besloot me verder bij te scholen om andere ouders te kunnen bijstaan met betrouwbare informatie. Als ouder is het immers niet altijd even eenvoudig de juiste (voedings)informatie te vinden en dit kan best wel wat bezorgdheid met zich meebrengen.

De focus van mijn begeleiding is dan ook wetenschap en praktijk op een zo aangenaam mogelijke manier aan elkaar te koppelen en jullie gezin vaardigheden en strategieën aan te bieden om met vertrouwen aan de slag te gaan. Met gebundelde krachten komen we hap voor hap tot een oplossing.

 

Els, Kris, Willemijn & Rozanne

Opleiding

Professionele Bachelor Voedings- en Dieetkunde (Plantijn Hogeschool Antwerpen)

Master in Gezondheidsvoorlichting en – bevordering (Universiteit Gent)

Post-HBO Kindervoeding en -diëtetiek (HAN Universiteit, Nederland)